вторник, 30 юли 2019 г.

Аметистът в козметиката


В древността са признавани за скъпоценни пет типа камъни – диамант, рубин, сапфир, изумруд и аметист.
Няма съмнение, че скъпоценните камъни и кристали са били използвани за целите на лечението и красотата. Затова не е изненадващо, че в индустрията за красота все по-често се обръщат към влагане на скъпоценни камъни в козметичните продукти.
Кристалите усилват действието на другите висококачествени, естествени съставки, което ги прави полезни и подмладяващи за кожата.
Аметистът е виолетов или синьо-лилав кристал. Той е символ на щастието, волята и дъховността, подобрява обмяната на веществата.
Богатият лилав цвят на аметиста се дължи на съдържащият се в него манганит, който стимулира образуването на колаген. Според козметолози, аметистът е създаден за възстановяване кожата на лица, загубили цвета и тонуса си. Той отделя неголеми дози инфрачервени лъчи, които увеличават микроциркулацията в клетките на кожата. Благодарение на високото съдържание на желязо и силиций в аметиста се ускорява процесът на изграждане на колагенови и еластинови влакна. Когато се прилага в продукти за кожата, аметистът може да помогне за очистването ѝ от токсини, излишни мазнини и ежедневни остатъци, като мъртви кожни клетки. Камъкът работи и за насърчаване на повече кислород към кожата и стимулира нейното дълбоко овлажняване. Специалисти занимаващи се с минерала като активна съставка в козметиката, доказват, че видимо възстановява здравето и младежки вид на кожата.
Аметистът, като съставна част от козметичната серия DXN Gempyuri, влияе на кожата като:
-          Повишава кислорода в клетките на кожата;
-          Леко ексфолира и почиства кожата;
-          Спомага за дълбоко овлажняване на кожата;
-          Подобрява изграждането на колаген и еластин.
Бихте ли се доверили на DXN Gempyuri, козметична серия със съдържание на аметист? Тя е за вас, ако:
-          Възстановяването на свежестта и еластичността на кожата е ваша цел;
-          Правилното и добро ексфолиране е проблем;
-          Кожата ви има нужда от дълбоко овлажняване;
-          Искате да разсеете негативната енергия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар